Uzm. Kl. Psk. Namık Acar


Uzm. Kl. Psk. Namık Acar, 1969 yılında Samsun'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Samsun'da tamamladıktan sonra 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. Aynı yıl kendi psikolojik danışmanlık merkezini kurarak mesleğe başlamıştır.

Faaliyetlerinin başladığı dönemde, psikolojik danışmanlık merkezlerinin sayısı oldukça azdı ve psikolojik destek ile psikoterapinin toplum tarafından bilinir hale gelmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Vatani görevini Gölcük Deniz Hastanesi'nde sağlık asteğmen olarak tamamlamıştır.

2000 yılından itibaren, çeşitli kurumlardan gelen talepler üzerine okullar, şirketler, emniyet teşkilatı, belediyeler ve üniversiteler gibi birçok yerde eğitim seminerleri ve konferanslar vermiştir. Ayrıca psikolojik danışmanlık, terapi ve eğitim semineri hizmetleri sunmanın yanı sıra araştırmalar yapmış, makaleler yazmış ve eğitim programları hazırlamıştır.

2005 yılından itibaren, özel hastaneler, özel tıp merkezleri, özel huzurevleri, özel rehabilitasyon merkezleri, stratejik araştırma merkezleri, futbol takımları gibi kuruluşlarda part-time olarak psikolog olarak görev almıştır. A Milli Futbol Takımı ve Sivasspor gibi futbol takımlarına mentör psikolog olarak destek vermiştir. Ayrıca bazı özel şirketlerde danışmanlık ve personel eğitimi konularında çalışmalar yürütmüştür.

Etkili Motivasyon Başarı Programı, Hiperaktif Çocuklarda Bilişsel Otokontrol, Etkili İletişim ve Kişisel Gelişim Eğitimi, Belirsizlik Sendromu, Her Şey Sizde Başlar, Futbol Psikolojisi, Siyaset ve Seçmen Psikolojisi ve Evlilik Okulu Eğitim Programı gibi eğitim programlarını kişisel araştırmaları sonucunda geliştirmiştir.

Meslekte psikolojik danışmanlık, psikolojik destek, psikolojik eğitim ve psikoterapi çalışmalarını diğer işleriyle birlikte hiç ara vermeden sürdürmüş ve uzun bir süre İstanbul'da bir psikolojik danışmanlık merkezinin başında görev yapmıştır. Bu süre içerisinde Etkili İletişim, Bilişsel Davranışçı Terapiler, Eklektik Terapiler ve Evlilik Terapileri konularında meslektaşlarına meslek içi eğitimler vermiştir. Ayrıca iki siyasi parti genel başkanına Siyaset ve Seçmen Psikolojisi konusunda danışmanlık yapmış ve bir TV dizisine konsept danışmanlığı yapmıştır.

2004-2006 yılları arasında gerçekleştirdiği bir araştırma sonucunda Evlilik Okulu Eğitim Programı'nı yazmış ve ülkemizde evlilik terapilerinin gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Bu eğitim programını yazmasının ardından evlilik sorunları yaşayan çiftlerden daha fazla talep almaya başlamıştır. Evlilik sorunları, cinsel kimlik sorunları, cinsel sorunlar, kişilik bozuklukları, belirsizlik sendromu gibi sorunlarla başvuran vakalara ve deneyime önem veren insanlara yönelik tercih edilen bir uzmandır. Ayrıca "Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları" yetki sertifikasına sahiptir.

Namık Acar çalışmalarını bilimsel disiplinlere, sırdaşlığa ve iletişim samimiyetine önem vererek sürdürmektedir. Meslekte 27 yıldır çalışan ve deneyimi oturmuş bir uzmandır. İstanbul'un yoğunluğundan uzaklaşmak amacıyla 5 yıl önce daha sakin bir şehir olan Kocaeli'ne yerleşmiş ve mesleki faaliyetlerini burada sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adres Bilgileri
Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum Yok
Yorum Ekle
comment url