Psk. Seyhan Türkmen Yalım

Psk. Seyhan Türkmen Yalım, Maltepe Üniversitesi'nde Psikoloji Anabilim Dalını Onur Derecesi ile tamamladı.


Uluslararası Oyun Terapisi Derneği'ne (APT) kayıtlı bir Oyun Terapisti olan, Klinik Psikolog ve Psikoterapist Reyhana Seedat yönetimindeki 2 yıl süren Oyun Terapisi Sertifika programına katıldı. Bu program kapsamında aşağıdaki terapi yöntemlerini uygulama eğitimlerini tamamladı:


  • Çocuk Merkezli Oyun Terapisi (Client Centered Play Therapy)
  • Filial terapi (Filial Therapy in Play Therapy)
  • Gelişimsel Terapi Yöntemleri (Developmental Touch Therapy in Play Therapy)
  • Dışa Vurumcu Oyun Terapi Yöntemleri (Expressive Play Therapy)
  • Sanat Terapisi (Art Therapy)
  • Kum Terapisi (Sand Therapy)
  • Kukla Terapisi (Puppet Interview)
  • Dikkat eksikliği olan, öfkeli, zor çocuklarla ve travma geçirmiş çocuklarla terapötik çalışma (Working With ADHD, Angry & Traumatized Children)

Ayrıca Uluslararası Kognitif Terapiler Birliği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Z. Sungur'dan Kognitif ve Davranışçı Terapi Eğitimini tamamladı ve süpervizyon çalışmalarına halen devam etmektedir.


Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'nin düzenlediği Dr. Nevin Dölek tarafından verilen Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı Eğitimine katıldı.


The Wellness Institute, Diane Zimboroff'un Kalp Merkezli Hipnoterapi Eğitimine katıldı ve danışanlarına çeşitli konularda rehberlik etmektedir. Ayrıca Prof. Dr. Kalbiye Yalaz'dan DENVER II, Gelişimsel tarama eğitimi aldı. Psikoterapi ile Zayıflama eğitimine ise Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında T.C. Üsküdar Üniversitesi'nde katıldı.


Prof. Dr. Norma Razon liderliğindeki Ekip Norma Razon (ergen ve çocuklara yönelik) Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde staj yapmış ve çalışmaya devam etmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Nursel Telman'ın önderliğinde 'Sağlıklı Yaş Alma Projesi'nde görev almıştır.


Şu anda Sevgi Tomurcukları Kreşinde çocuklara ve ailelere psikolojik destek ve rehberlik hizmeti sunmaktadır. Ayrıca Villa Gocce Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Clinica Sakarya Sağlık Merkezi'nde danışanlarına hizmet vermiştir. İstanbul Balat Lacivert Özel Eğitim Merkezi'nde de görev yapmıştır.


Danışan merkezli oyun terapisi doğrultusunda 2-12 yaş aralığındaki çocuklara birçok konuda danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Ayrıca çeşitli testleri uygulayabilmektedir. Zeka testleri olarak GOOD-ENOUGH, CATELL 2-A, CATELL 3-A, PORTEUS LABİRENT TESTİ, ALEXANDER gibi testleri kullanmaktadır. Gelişim testleri olarak DENVER II, ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ (AGTE), GESSEL GELİŞİM TESTİ, PEABODY RESİM KELİME EŞLEŞTİRME TESTİ gibi testleri uygulayabilmektedir.


Adres Bilgileri 

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum Yok
Yorum Ekle
comment url