Uzm. Kl. Psk. Fatmagül Azık

Uzman Klinik Psikolog Fatmagül Azık, Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji bölümünden, üstün başarı göstererek yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Eğitim süreci öncesinde Kocaeli Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi'nde Felsefe bölümünü tamamlayarak lisans derecesini elde etmiş ve ardından Kocaeli Üniversitesi'nde Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifikası almıştır.


Psikoloji bölümüne geçiş yaptıktan sonra Üsküdar Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken çeşitli alanlarda uzmanlaşma fırsatları yakalamıştır. Prof. Dr. Sinan Canan'dan evrimsel psikoloji, Prof. Dr. Sultan Tarlacı'dan davranışın psikofizyolojik temelleri dersleri gibi dersler almış ve Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından düzenlenen Adli Psikoloji seminerleri, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Politik Psikoloji kongreleri, Prof. Dr. Tayfun Uzbay'ın Beyin ve Davranış üzerine düzenlediği seminerler ve Doç. Dr. Tayfun Doğan'ın Pozitif Psikoloji kongreleri gibi etkinliklere katılım sağlamıştır.


Eğitim süreci boyunca NP İstanbul Beyin Hastanesi'nde Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Hasan Bacanlı ve Prof. Dr. Sermin Kesebir ile bir bahar dönemi boyunca visitlere katılmıştır. Üsküdar Üniversitesi bünyesinde, Büyüdüm Çocuk Oldum kulübüyle işbirliği yaparak Nar Harekatı'nda gönüllü görev alarak İstanbul'daki sevgi evlerinde yaşayan çocuklarla etkinlikler, görüşmeler ve aktiviteler gerçekleştirmiştir.


Ayrıca, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olan Kadın Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi'nde (ŞÖNİM) stajyer psikolog olarak çalışmış ve şiddet mağduru, istismar ve ihmale maruz bırakılan kadınlar ve çocuklara psikososyal destek sağlamıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'nde de stajyer psikolog olarak öğrenciler ve velileriyle görüşmeler yapmıştır.


Uygulayıcı eğitimler alanında Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile ve Çift Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Pozitif Psikoterapi, Motivasyonel Görüşme, Travma Sonrası Stres Bozukluğu Terapisi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Yetişkin Psikolojik Testler, Çocuk Psikolojik Testler ve MMPI gibi çeşitli eğitimler tamamlamıştır.


Halihazırda yüz yüze terapi ve online terapi yöntemlerini kullanarak danışanlarını kabul etmektedir.


Adres Bilgileri 

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum Yok
Yorum Ekle
comment url