Psk. Dr. Ali Ruhan Çelik


Dr. Ali Ruhan ÇELİK, Kocaeli doğumludur ve 2015 yılında Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuştur. 2018 yılında Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış ve 2023 yılında Psikoloji Doktora programını tamamlayarak Dr. ünvanını almıştır.


Dr. Ali Ruhan ÇELİK, meslek hayatına 2015 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde başlamıştır. Bu kurumda yaklaşık 7 ay boyunca Kocaeli genelinde eğitim ve seminerler vermiş ve birçok danışanla seanslar gerçekleştirmiştir. Ayrıca "Anne Okulu" projesinde eğitmen olarak görev almıştır. 2018 yılında İstanbul NP (Nöropsikiyatri) Hastanesi'nde klinik stajını tamamlamıştır. Ayrıca 2016 yılında atandığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda 6 yılı aşkın bir süre boyunca Aile Danışmanlığı yapmış ve eğitim/seminerler vermiştir.

Dr. Ali Ruhan ÇELİK, aktif meslek hayatını akademik çalışmalarıyla güçlendirmiştir. Prof. Dr. Nevzat TARHAN ve Doç. Dr. Aylin Tutgun ÜNAL'ın editörlüğünü yaptığı "Sosyal Medya Psikolojisi" ve "Dijital Oyun Psikolojisi" kitaplarında "Politik Psikolojik Bir Olgu: Sosyal Medya" ve "Dijital Bağımlılık Bağlamında Dijital Oyunlar ve Davranışsal Tedbirler" isimli bölüm makaleleri yer almaktadır. Ayrıca çeşitli uluslararası ve ulusal akademik dergilerde makale ve bildirimleri bulunmakta olup, Kocaeli'nin çeşitli dergi ve gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele Derneği yönetim kurulu üyesi ve Kocaeli Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu uzman üyesidir.

Dr. Ali Ruhan ÇELİK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Aile Danışmanlığı ve Çift Terapileri, Uluslararası Psikologlar Derneği'nden Cinsel Terapi gibi çeşitli psikoterapi teknikleri eğitimleri almıştır. Eğitim ve seminerler veren Dr. Ali Ruhan ÇELİK, mesleki çalışmalarına Erten Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde devam etmektedir.

Aldığı Eğitimler:

  • Bireysel Travma ve Travma ile Başa Çıkma Eğitimi (Unicef– T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3-5 Nisan 2019)
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi (2019)
  • Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi (T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 11 Mayıs 2018)
  • Aile Danışmanlığı Eğitimi (Uluslararası Psikologlar Derneği- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Bölümü, 04 Kasım 2017-16 Nisan 2018, 480 saat)
  • Aile ve Sosyal Destek Programı (T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 08-14 Ağustos 2016, 48 Saat)
  • Çocuklarımız Teknolojiyle Nereye Koşuyor? (MARKA- T.C Gölcük Kaymakamlığı, 06-07 Mart 2019, 12 saat)
  • Cinsel Terapi Uygulayıcı Eğitimi (Uluslararası Psikologlar Derneği, 06 Ocak-22 Nisan 2018)
  • Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi (Uluslararası Psikologlar Derneği, 24-25 Şubat 2018)
  • Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimi (Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi- Psikoloji, 21 Kasım-20 Aralık 2017)
  • Objektif Testler Uygulayıcı Eğitimi (Uluslararası Psikologlar Derneği, 17-18 Şubat 2018)
  • Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulu Akademisi Mezunu (2020)
  • Diplomatik İlişkiler ve Politik Araştırmalar Merkezi (DİPAM) Dijital Diplomasi Eğitimi (19-23 Ekim 2020)
  • Politik Psikoloji Araştırma Projesi-Türkiye'nin iç-dış Politika, Ekonomi, Sağlık konularında kendisini güvende hissetme, psikolojik dayanıklılık ve pozitif duygularla ilişkisi: İstanbul İli Örneği (Koordinatör: Prof. Dr. Deniz Ülke ARIBOĞAN)
  • Politik Psikoloji Sempozyumu (Oxford Üniversitesi- Üsküdar Üniversitesi, 04-05 Mayıs 2019)


Adres Bilgileri

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum Yok
Yorum Ekle
comment url