Uzm. Kl. Psk. Nergis Tüfekçioğlu Çizenmıh


 Elit Eğitim Kurumları bünyesinde çalışan Psikolog Nergis Tüfekçioğlu Çizenmıh, 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji lisans eğitimini tamamlamıştır. Kendisinin büyük bir hayali ve isteği olan çocuklarla çalışma ve onlara destek olma konusunda, lisans eğitimi sürecinde çeşitli anaokulları ve ilkokullarda gönüllü staj faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Ayrıca çocuk ve ailelerini daha yakından tanımak amacıyla rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanında uzun dönem stajını tamamlamıştır.

Nergis Tüfekçioğlu Çizenmıh, pedagojik formasyon programına katılarak Kocaeli Üniversitesi'nde Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ünvanını almıştır. Aile dinamikleri konusundaki merakı ise onu uzun süreli Aile Danışmanlığı programına yönlendirmiştir. Üniversite yıllarında psikoloji alanındaki gelişmeleri takip etmek adına birçok psikoloji gününe, eğitim ve seminere katılmış ve halihazırda da bu faaliyetlere devam etmektedir. İstanbul Çocuk-Ergen Psikanalitik Psikoterapi Derneği'nin formasyon programı sayesinde bilgilerini güncellemiş ve yenilemiştir.

Marmara Pedagoji&Psikoloji ile 2016 yılında kesişen yoluyla, Psikolog Nergis Tüfekçioğlu Çizenmıh, mesleğinin ilk yıllarında özgül öğrenme güçlüğüne sahip çocuklara odaklanmıştır. Bu alanda kendisini sürekli geliştirerek, çocuk ve ailelere yüz yüze ve online danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Ayrıca, travma odaklı çalışmalara katkıda bulunabilmek ve çocuklara, ergenlere ve yetişkinlere travma odaklı terapi ile yardımcı olabilmek amacıyla EMDR eğitimini tamamlamıştır. EMDR terapisiyle çocuklar, ergenler ve yetişkinlerle çalışmaktadır.

Özetle, Psikolog Nergis Tüfekçioğlu Çizenmıh, 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitimi boyunca çeşitli anaokulları ve ilkokullarda gönüllü staj faaliyetleri yürüttü. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanında uzun dönem stajını tamamladıktan sonra Kocaeli Üniversitesi'nde pedagojik formasyon programına katılarak Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ünvanını aldı. Ayrıca aile danışmanlığı, psikoloji günleri, eğitim ve seminerlere katılarak bilgilerini geliştirdi ve İstanbul Çocuk-Ergen Psikanalitik Psikoterapi Derneği'nin formasyon programından faydalandı. Özgül öğrenme güçlüğüne sahip çocuklarla çalışmaya odaklandı ve şu anda çocuk, ergen ve yetişkinlere yüz yüze ve online danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Ayrıca, EMDR eğitimi alarak travma odaklı terapi uygulamaktadır.

Adres Bilgileri

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum Yok
Yorum Ekle
comment url